Що Таке Manual Qa? Плюси І Мінуси Професії

Posted by

Головна відповідь — для підтвердження, що знання відповідають певному рівню на момент проходження сертифікації (ідентично шкільному ЗНО для отримання атестату). В аутсорс-компаніях потрібно надавати чіткі звіти менеджменту всередині їхніх корпоративних структур, проджект- та акаунт-менеджерам. Ключовим є уміння документувати, оскільки від цього напряму залежить якість описаних вимог, передача інформації від одних стейкхолдерів іншим, структуризація інформації та даних з різних джерел. Та перш ніж зрозуміти, які скіли потрібні бізнес-аналітику, нагадаю, навіщо він взагалі потрібен у команді.

Дуже цінують DevOps і людей із досвідом в хмарних технологіях. Зараз в ІТ все йде в хмару, особливо після пандемії коронавірусу. Аби зрозуміти, що буде в тренді, треба подивитись, що відбувалось 10 років тому і що є нині трендом. Наприклад, у нас були телефони, й ми використовували їх лише для дзвінків.

Не важливо, який варіант підготовки оберете конкретно Ви, готуватись все ж доведеться старанно. Звичайно ж, щоби навчатись самому потрібно більше часу та наполегливості. Для складання іспиту базового рівня (Foundation ISTQB Level) як таких строгих офіційних вимог до досвіду роботи не пред’являється.

У чому різниця між QA Automation спеціалістами та Manual QA

Вкажіть свою освіту, а для посад спеціалістів початкового рівня – роки навчання. Вкажіть дату початку та закінчення роботи на кожній посаді у вашому резюме. Перелічіть, з якими інструментами, програмами та платформами ви маєте досвід роботи, особливо якщо вони є власністю компанії, на яку ви подаєте заявку, наприклад інструменти тестування C/C++ від Parasoft. Будьте чіткими та лаконічними в тому, як ви описуєте посадові обов’язки та досягнення.

А Ось І Результат Навчання

В інших штатах зарплата QA є меншою в середньому на 20-25%. Звісно, з цих сум ще треба заплатити податки 20-30% від доходу. З очевидного, без чого буде складно, — це перфекціонізм, оскільки QA відповідають за якість продукту, тому, звичайно, прагнення доводити все до ідеалу буде не зайвим. Окрім цього потрібно розуміти, що переважна кількість робочого часу тестувальника присвячена однотипній, монотонній та рутинній роботі, що для багатьох може стати тортурами. Має достатній набір навичок для того, щоб бути автономною одиницею в рамках більшості задач, а також релевантний досвід, який допоможе попередити деякі помилки на етапі планування. Також я зустрічав думку, що мідл здатен менторити джунів, але я б не сказав, що це буде повноцінний менторинг — радше інструкції для конкретних проєктів.

Тестування — це робота, пов’язана із детальною документацією, виявленням помилок тощо. Коли інтерв’юери ставлять подібні запитання під час тестової співбесіди, давайте короткі відповіді, які демонструватимуть ваші знання, не перебільшуючи їх. До речі, від тривалості співбесіди зовсім не залежить, наскільки ймовірно чи ні ви вакансія QA Automation Engineer C# отримаєте роботу. Компанія може проводити дуже ретельні співбесіди, або мати одне більш поверхневе завдання для того, хто, на їхню думку, найкраще підходить для цієї ролі. Відповідь на запитання «Чи є підручник або покрокове керівництво щодо співбесіди для QA? » буде простою – так, але кожна співбесіда все одно буде різною.

Найбільш активно зростали зарплати QA у Львові та в невеликих містах, а також спеціалістів з Automation QA. Все інше додаткове — тільки химерні можливості, які потенційно може реалізувати фахівець і компанія, в якій він працює, після отримання сертифікату ISTQB. Виявляється… Сертифікованого спеціаліста можна продавати дорожче. Тому рідко, проте чули трапляються компанії, які вимагають сертифікуватися своїх працівників.

  • У нас наприклад на основному курсі тестування по ньому навчаються студенти.
  • Поєднання звичайних тестувальників з автоматизаторами в одну професію можливе, якщо або проєкт дуже невеликий, або скіли інженерів дуже високі.
  • Залежно від напрямку співбесіди, C++, PHP, Selenium або Java, ви також можете адаптувати свої відповіді відповідно до цих напрямків.
  • Зауважу, що середній дохід пересічного американця — близько $50 тис.
  • Під час розробки продукту БА проводить демо за результатами спринтів, збирає фідбеки від стейкхолдерів, доносить їх до команди.

Зважаючи на досвід друзів, якщо ти тут протримався рік — це добре. Одна пара казала, що тут не має друзів, сумує за родиною. Іншим не подобалась робота, яку вони виконували.

У Кремнієвій долині, наприклад, на стажуванні після школи QA в середньому платять $15-25 за годину. Junior Manual QA отримуватиме $30-40 на годину. Найбільша зарплата, яку має один з моїх знайомих мануальних тестувальників, — $75 на годину, що приблизно $150 тис. Ця людина має 5 років досвіду та працює в каліфорнійському стартапі. Здебільшого така зарплата у досвідченого Automation QA.

Хто Такий Qa-інженер?

Ці питання, по суті, на такому рівні простоти, коли мова йде про роль інженера із забезпечення якості. Наприклад, якщо ви подаєте заяву на посаду шеф-кухаря в елітному ресторані, вони очікують, що ви матимете власний набір ножів або будете знати, як готувати яйця-пашот. Коли мова йде про запитання для співбесіди на посаду тестувальника, знання «правильних» відповідей може бути простим або суб’єктивним.

Імовірно, це пов’язано з тим, що 30% заробітку рекрутерів становлять бонуси. В Manual QA різниця між зарплатами чоловіків та жінок менш помітна — як серед спеціалістів з однаковим досвідом, так і серед спеціалістів з однаковими тайтлами. Медіанні зарплати чоловіків-тестувальників, як правило, дещо вищі за зарплати жінок з таким же досвідом роботи в QA. На початкових етапах роботи (до трьох років) ця різниця становить приблизно 10%, далі — 15–20%.

Прототипування допомагає БА створювати прості екрани додатків та обговорювати їх зі стейкхолдерами, валідуючи рішення. Завдяки прототипуванню ми краще розуміємо, як кінцевим користувачам зручніше користуватись програмами, щоб досягти кінцевої мети. На етапі тестування БА наглядає за юзер аксептенс тестуванням, аналізує аутпути ПО, поведінку та функціональність, дефекти. Чим важливіший і масштабніший є програмний продукт, тим більше ресурсів виділяють на перевірку його якості. Швидкість проходження курсу залежить від вас.

Exploratory testing, UX testing — це те, що не можна автоматизувати. І наостанок, вам навряд чи вдасться стати QA automation без досвіду QA manual. Тому у великих IT-компаніях залишається актуальним розподіл на «мануальників»‎ та «автоматизаторів»‎.

Багато часу йде саме на аналіз фейлів, фікс тестів, боротьбу із flaky тестами. Тому й на багатьох проєктах потрібні окремі люди для цього. Автоматизатори потрібні здебільшого на вебпроєктах, для яких є багато досить стабільних фреймворків для більшості мов програмування.

Найкращі кандидати отримують запрошення на роботу та додатковий плюсик до резюме. Оплачувані та безкоштовні стажування можна шукати на DOU або на сайті великих компаній (до прикладу, у MacPaw та NIXsolutions). Усі знання варто розділити на теорію тестування та технічну базу. Теорія QA передбачає розуміння професійних цілей тестувальника та завдань тестування як процесу, різних видів та підходів, процесів розробки продукту, тестових артефактів (тестова документація) тощо. Це фундамент для роботи будь-якого тестувальника. Крім того, важливі також компетенції зі сфери бізнес-аналізу та управління проєктами.

Зарплати Тестувальників Виросли В Яких Містах Їм Платять Найбільше? Дослідження

Бажання вчитися та розвиватися – це найкраща якість для кандидатів на посаду QA. Це добре, якщо ця конкретна посада може бути лише сходинкою до вашої кар’єри, але не варто повідомляти про це своєму інтерв’юеру. У першу чергу треба навчитися використовувати IT-терміни та QA зокрема. Для цього необхідно розібратися з тим, що таке забезпечення якості та з основними поняттями з тестування ПЗ. Забезпечення якості (Quality Assurance) — найширше з усіх понять, яке являє собою сукупність заходів, охоплюючих абсолютно усі етапи розробки, випуску та експлуатації програмного забезпечення.

Медіанна зарплата цих фахівців становить $1600 та $1000 відповідно. При цьому найбільше серед фрилансерів заробляють розробники. Наприклад, винагорода Fullstack PHP з досвідом від three років — $2100. На такому самому рівні й медіана заробітку Data Analyst.

Кар’єрні Перспективи: Як І Куди Може Рости Qa Automation Engineer

Ми навчаємо тестувальників незалежно від віку. Ба більше, IT — є найменш дискримінаційною галуззю. Можливо, тобі буде складно, але ти обовʼязково отримаєш свою першу роботу в IT з нашою допомогою. Вибравши навчання повного дня, ти будеш платити відсоток від своєї заробітної плати згідно з договором тільки після того, як знайдете роботу.

Круто, якщо спеціаліст володіє обома мовами та зможе переключатися між потоками. Наразі найтрендовіші мови програмування для QA Automation – це Java, JS, C# та Python. Перехід з Java на C# або навпаки – не складний, а ось Python значно відрізняється від двох інших.

Технічні Професії В Іт Що Обрати Новачку Для Старту: Програмування, Qa, Дата-аналітика

Але перелік вимог до кандидата більше залежить від специфіки продукту й загалом компанії — те, що цінується однією, може зовсім не мати значення для іншої. Робота QA інженера потребує стратегічного та аналітичного мислення, хорошої пам’яті та зібраності (бо часто треба тримати в голові кілька  паралельних задач і вміти швидко змінювати фокус). Також не зайвим тут буде творчий підхід до роботи. А от мати хороші знання предметної області — завжди плюс. Якщо вам заходить формат навчання у вигляді курсів то беріть прометеус або юдемі за 12 баксів. Тобто виходить, у нас палка з двома кінцями.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *